BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Tippek a hajhosszabbításhoz

Ma már többféle módszer is létezik arra, hogy meghosszabbítsuk hajunkat, ha nem tudjuk kivárni, amíg megnő vagy egyszerűen nem nő tovább egy bizonyos idő után.



Az egyéni igényeket, a saját hajad minőségét, hosszát, mennyiségét kell figyelembe venni a hajhosszabbítás módszerének kiválasztásánál. Mindenkinél nem lehet ugyanazt a technikát alkalmazni, azaz nem ugyanolyan eredményhez vezet mindenkinél, ezért nem biztos, hogy ami a barátnődnek bejött, az számodra is tökéletes lesz. Ezért érdemes először a fodrásszal beszélni, ő a legjobbat fogja javasolni neked.
 
Többféle minőségű hajból is lehet hajat hosszabbítani. Természetesen a választást keményen meghatározza az, hogy milyen a saját hajad: vastag, göndör, egyenes, vékonyszálú, hullámos. Az is fontos, hogy csak néhány alkalomra hosszabbítatnád meg a hajad vagy tartósan hordanád így? Azt is el kell döntened, hogy európai, indiai, kínai, stb. hajat szeretnél. A lényeg az, hogy a lehető leginkább hasonlítson az eredeti hajadhoz. Vékonyabb szálúak az európai hajak, de ha vastag a hajad, akár ázsiait is választhatsz, az ottani hajak általában a legerősebb szálúak. Többféle színben is rendelheted a hajat a hidrogénszőkétől egészen a koromfeketéig, 40-80 cm-ig. A kihordási idő változó, ez azt jelenti, hogy meddig viselheted folyamatosan. Mivel 100%-ban emberi hajat kapsz, nem úszod meg a fodrászkodást a tartós hajhosszabbítás esetén sem, mert a hordás ideje alatt vágatni kell, nehogy kiszáradjon vagy töredezni kezdjen. Az európai hajat kb. 1-1,5 évig viselheted, az indiait 10-12 hónapig, de attól is függ, hogy mennyire vigyázol rá.

Hajhosszabbítási módszerek

Hajfelvarrás
Az egyik legkedveltebb hajhosszabbítási módszer, így mindenki számára elérhető. 3-4 sor vízszintes parkettafonást fon a saját haj közé a fodrász, s felvarrja előre felfűzött, láthatatlan öltésekkel. Ugyanúgy kell ápolni, mint a saját hajadat. 2-3 havonta újra fel kell helyezni, attól függően, milyen gyorsan nő a hajad.
Mikro-gyűrű
Orvosi fémből készül az apró mikro-gyűrű, olyan színű műanyag bevonattal, amilyen a hajad. A mindössze 2.5 mm átmérőjű gyűrűnek köszönhetően a saját hajad közé vékony tincseket illeszt a fodrász. Gyorsan fel lehet helyezni, a leszedés sem időigényes, s ártalmatlan a hajra nézve. Nem ajánlott azoknak, akiknek fémallergiájuk van. Szintén 2-3 hónap elteltével kell újra felhelyezni.

 
Mikrokeratinos hőillesztés
Szintén a legkedveltebb hajhosszabbítási módszerekhez tartozik. A saját haj közé helyezi fel a fodrász a tincseket speciális keratin lapocskákkal, amelyek hőre kötnek, s nem utolsó sorban kímélik a hajat. Semmilyen káros hatást nem fejt ki, fejbőr és hajbarát anyagokat tartalmaz a ragasztóanyag. 2-3 hónap elteltével ebben az esetben is javasolt az újra felhelyezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése