BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. május 18., szerda

A hosszú haj titka

Milyen gyakran mossuk, hogyan szárítsuk?
Tévedés, hogy jobban hullik vagy ritkul, ha gyakran mossák. Olyan gyakran kell mosni, ahogyan piszkolódik. Általában elég hetente egyszer, de ha zsírosodásra hajlamos, ennél sűrűbben. A száraz, öregedő hajat viszont elég tíznaponta megmosni. A hajszárítóval tincsenként dolgozz, és legalább 15 cm távolságra tartsd a készüléket. Sampont mindig a hajtípusodnak megfelelően válassz! Ma már tucatnál több, mindenféle hajszerkezetnek megfelelő sampon és balzsam kapható. Olvasd el a termékcímkéket!

Ha töredezett a vége
A tökéletes frizura alapja a jól kivitelezett hajvágás. Egészségesebb a haj és szebb az esése is, ha kéthavonta megkurtítja fodrászunk az elroncsolódott végeket. Csak pár millimétert, nem többet! Kis, fehér rész látszódik a hajvégen? Ez jelenti, hogy a haj belseje felrepedt. Ha a hosszú hajban sok az ilyen sérült szál, akkor nemcsak a körvonalban kell vágatni, hanem a rövidebbeket, a felső hajréteg roncsolt részeit is el kell távolítani. Megelőzéshez és állapotjavításhoz balzsamot, hajvégápolót ajánlunk.

Mitől lesz ragyogó és fényes?
Mindig tetszetős volt, évek óta kifejezetten divatosa a ragyogó haj. Nagyanyáink korában a napi többszöri fésülködésre esküdtek. Ez ma sem árt: kiszedi a piszkot, selymesebb és fényesebb lesz tőle a haj. De legalább este alaposan keféld át! A szépségipart termékeiben speciális összetevők vannak, hogy a fény megtörjön és visszaverődjön a haj felületéről – ettől fénylik.


Mit tegyünk a hullámokért?
Ha természettől fürtös-hullámos – semmi gond. Egyenes hajúak hívják segítségül a csavarókat: minél kisebb az átmérője, annál sűrűbbek a fürtök. A tartóshullámot kérheted a fodrászodtól csak a hajtőre, csak a hajvégekre vagy az egész hajra. Nem jó, ha egyszerre festetsz és daueroltatsz!
A hajsütővassal készített formázást soha ne végezd nedves hajon. Tilos a hajsütés előtt zselézni, formázóhabot használni, mert a tincsek rátapadnak a vasra.



Csak bajt okoz, ha rossz a fésű, a kefe vagy a hajcsavaró!
- A kefesörték vége legyen lekerekített.
- A körkefe akkor tartja meg legjobban a hajat, ha hosszú és rövid szálak egyaránt vannak benne.
- A hajat csak a fűrészelt fogú fésű kíméli.
- Ne használjunk fémből készült fésűt, inkább jó minőségű műanyagot.
- Érzékeny hajúak ne használjanak tüskés vagy öntapadó hajcsavarót, csak bársonyfelületűt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése