BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. december 23., péntek

Hogyan éld túl a karácsonyt?

Tudjuk jól, rengeteg idegesítő dolog jár együtt a karácsonnyal. De könnyen tehetsz is ellenük, hogy idén ne az idegösszeomlás kerülgessen a fa előtt, hanem egy boldog, átszellemült érzés töltse be a lelked.

·     Már alig van pár nap karácsonyig, és még senkinek nem vettél ajándékot!Ne aggódj, egy jó könyv vagy CD, de még plüss állat is lehet személyre szóló meglepetés, ha eltalálod az illető ízlését!

·     Ha beszabadulsz egy plázába, akkor minden, csak nem a szeretet árad az emberekből. Miért van az, hogy tiszta idegbaj mindenki, és türelmetlenül, idegesen néznek rád még az eladók is? Vegyél egy mély levegőt, és mosolyogj rájuk. Ez annyira meg fogja lepni a rosszkedvű embereket, hogy önkéntelenül is mosollyal fognak reagálni. Már tettél valamit értük is, csak így tovább!

·     Minden valamire való ajándék sokkal drágább, mint amennyit tudnál rá költeni. Ez sajnos mindig is így volt, így van, és így lesz. Barátkozz meg a gondolattal, és keress a te pénztárcádhoz illő üzleteket, ötleteket.

·     Lehet, hogy napokig nem tudsz randizni a szerelmeddel. Ha már így alakult, ne keseregj, az nagyon nem vonzó dolog, és a párodnak sem ezzel fogod bebizonyítani, hogy mennyire szereted. Találd fel magad! Beszélgess, sétálj, építs hóembert a környezetedben lévőkkel, vagy vedd elő azt a nyugalmas időkre félretett könyvet, amit most végre elolvashatsz.

·     Hatalmas lakomákon kell részt venned, amikor épp most kezdtél fogyókúrázni. Nyugodtan hárítsd el, senki sem kényszeríthet nagy zabálásra, ha te magad nem akarsz annyit enni. Ha nagyon hajthatatlan a háziasszony, akkor keress valamilyen enyhébb kifogást, magyarázatot, hogy békén hagyjanak.

·     Olyan emberekkel kell bájcsevegned, akik ugyan a rokonaid, de valójában már alig ismeritek egymást. Előfordulhat, hogy a barátaid és a szerelmed jobban ismeri a valós éned, de a rokonaid sem feltétlenül idegenek számodra. Hiszen gyerekkorod óta ismernek, láttak felnőni, végigkísérték életed főbb állomásait. Lehet, hogy már nem osztottok meg bizalmas információkat egymással, de éppen ezért beszélgess velük!  Még az is lehet, hogy a végén alig bírjátok abbahagyni.

·     Fájdalmasan sokat ismételt tévéfilmek és unalmas, szentimentális programok közül válogathatsz csak. Ha te is így látod, akkor tényleg semmi értelme nincs bekapcsolni a tévét. Találd fel magad, menj ki a friss levegőre, sétálj egy nagyot a barátaiddal!

·     A szüleid még többet veszekszenek, mint egyébként. Az ünnepek alatt sokkal intenzívebben töltitek együtt az időt, mint a rohanó hétköznapokon. Ha a szüleid kapcsolata egyébként sem felhőtlen, akkor sajnos előfordulhat, hogy ilyenkor még feszültebbek lesznek egymással, mint máskor. Ígértesd meg velük az ünnepre való hivatkozással, hogy csak kedvesen beszélhetnek egymással, és kizárólag négyszemközt beszéljék meg a problémáikat. Nyugodtan háríts, ne vegyél részt az ő játékaikban, mert az a párkapcsolatukról szól, amiért ők ketten a felelősek, nem te. Éppen ezért kettőjüknek is kell megoldani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése