BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

2011 tavasz

A 2011 tavaszi divat a 70-es évek világát idézi. Egyszerre jöttek vissza a kor bohém, lezser darabjai és elegáns, üzleties irányvonalai.
A ruha divat idén a  maxi ruháknak kedvez, elsősorban lágy esésű anyagokból. A szoknya divat a térdig érő hosszt részesíti előnyben. Megtörni látszik a skinny nadrágok egyeduralma is. A nadrág divat terén idén tavasszal újra hódit a lenge bőszárú nadrág, a magas derék és a földig érő nadrághossz. Szintén teret kapnak a könnyű, tavaszi overálok, egyszerre rövid és földig érő lezser fazonban. És a mi rég volt: a haspóló! A 70-es évek divatjával együtt költözött vissza a kifutóra a csupasz has és hozta magával a cicaszemüveget és az övtáskát is. Szintén a korábbi évtizedekből jött vissza a 2011-es divat kelléktárába a fatalpú papucs és a törpesarkú szandál.

A szín divat 2011 tavaszán a lágyabb, tompább árnyalatokat részesíti előnyben, nem mellőzve a pár éve divat színné emelkedett türkiz-, sárgászöld-, lila árnyalatokat, illetve ezeknek a különböző élénkségű változatait. Továbbra is megmaradnak a meleg őzbarnás, homokszínű darabok, melyek mellett továbbra is nagy hangsúlyt kap a sexy leopárdminta és egyéb állat-vagy levélminta. Ezek mellett azonban új belépőként jelennek meg a piros meleg árnyalatai, mint a szaturnuszvörös, narancsvörös, naracssárga. Hideg színek közül a ezüstszürke és a mályva kapnak a szokásosnál nagyobb teret. Emellett a 2011-es ruha divat egész kollekciókat enged összeállítani semlegeshez közeli vaj, bézs, szürkésbarna, szürkéskék és csont színekből.
A smink trend 2011 tavaszán rendkívül változatosan alakul. A natúr sminktől az örök kedvenc füstös szemeken keresztül szinte minden megengedett.
 A szezon újdonsága az egyszínű, mindenfajta árnyékolástól és satírozástól mentes szemhéj, többnyire matt vagy enyhe szaténfényű szemfestékkel kialakítva, melynek dominanciáját a natúr száj ellensúlyozza. Ismét előkerül a smink kellékek közül a szemhéjtus. A vékonyan húzott finom kontúr jó alapozást jelent a hangsúlyos szempilláknak. Az erős színű matt vagy szaténfényű rúzs használatát enyhe, földszínekből összeállított semleges szemhéjjel lehet érvényesülni hagyni. A smink színek terén a 2011-es divatban új belépő a narancsvörös szín, mind rúzs, mint szemhéjfesték formájában. Továbbra sem szorítja ki azonban az eddig is nagy sikerű pink, meggy és testszínű irányzatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése