BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 29., péntek

Így lehet extrém színű a hajad!

Unod már a snassz szőke, barna, vörös és fekete hajszíneket? Szeretnél feltűnést kelteni az utcán valamilyen extrém színnel? Olyan frizurát viselnél, amilyenből nem látsz sok ezer hasonlót? Akkor irány az extrém fodrászat, vagy próbáld ki otthoni hajfestési tippjeinket!



Extrém fodrászat

A legegyszerűbb dolgod akkor van, ha olyan városban élsz, ahol van extrém fodrászat, s ezt meg is tudod fizetni. Ha feltűnésre vágysz, a lehető legjobb kezekbe kerülsz, hiszen azok a fodrászok, akik ilyen üzletet nyitnak, egyáltalán nem szeretnek „sima” frizurákat csinálni, azt élvezik, ha kreálhatnak valami teljesen újat. Ők azok, akiknek mindig van kék, lila, rózsaszín, narancssárga, zöld, stb. hajfestékük is, s nem próbálnak meg lebeszélni arról, hogy próbálj meg különbözni az átlagtól. Persze valamennyivel több pénzt is elkérnek a festésért, mint egy átlagos fodrászatban, de biztos lehetsz benne, hogy a külsőd nem fog szembejönni veled az utcán. Ők a melírozás nagy bajnokai, akik biztosan nem fogják a legfelső tincseidet szabályos sávokban befestegetni, hanem a legmodernebb, legtrendibb színekkel satírozzák át a hajadat!

Extrém hajfestés otthon

Ha nem teheted meg, hogy fodrászra bízod magad, otthon is varázsolhatsz extrém színeket a hajadba. A leggyorsabban hosszan tartó fizikaihajszínezővel érheted el a kívánt hatást. Ezek nem változtatják meg a hajad szerkezetét, hiszen nem épülnek bele, csupán felületileg színezik.

Első lépés: a haj világosítása
Emiatt viszont a használatuk előtt legalább 8-as árnyalatra ki kell világosítania hajat. Minél jobban kivilágosítod, annál intenzívebb színt kapsz majd végül.
 
Több módon is világosítható a hajunk. Ha még festetlen, s nem hollófekete, akkor használhatsz professzionális hajfestéket, amit 12%-os oxidálószerrel kell összekeverned. Ezt a fodrászkellékes boltban vásárolhatod meg. Ha a hajad már festett, de nem sötétebb, mint a középbarna akkor szőkítőporral próbálkozz, de óvatosan bánj vele! Attól függően kell összekeverned 6, 9 vagy 12%-os oxigentával (szintén a fodrászkellékesnél kapod meg), hogy milyen mélységű a hajad. A hatás százalékonként erősödik. Ha a hajad már nagyon sötét, a blansolás válhat be, ami a szőkítőporral és hidrogénperoxiddal való kezelést jelenti. Ha már régóta fested, akkor a legjobb, ha oxy reload folyadékot vásárolsz, amely megfelelő használattal az eredeti hajszínedet adja vissza anélkül, hogy roncsolná a hajad szerkezetét. Ezután már úgy világosíthatsz, mint a natúr hajnál.

Második lépés: színezés
Ha sikerült a szőkítés, már csak annyi a dolgod, hogy a világos tincseidre felvidd a színezőt, amit előzőleg megvásároltál. Extrém színeket csak fodrászkellékesnél tudsz vásárolni, de az internetes áruházakban is nagyon jó termékeket találhatsz, érdemes megnézni a külföldi oldalakat is! Sokszor sokkal olcsóbban szerezhetsz be festékeket, s a választék is nagyobb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése