BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 29., péntek

Szexis, összekócolt frizurák egyszerűen

Összekócolt tincsek, kócos haj, bujaság… A szexi frizura általában magától készül el egy szenvedélyes éjszaka után. De mint mindent, ezt is egyszerűen imitálhatod.
 
A zilált frizurát először is meg kell formálni, és csak azután szétszedni. A hálószoba-frizura sikerének az a titka, hogy csak a legszükségesebb szereket használod. Ha ilyen frizurát szeretnél, nagyon fontos, hogy a hajadnak száraz legyen a textúrája. Tehát nem kivitelezhető, ha zsírosabb vagy túl puha. Fontos, hogy legyen tömege. Olyan hajformázó terméket használj, hogy a hajad se túl kemény, se túl selymes ne legyen tőlük. Egy-két forgatás a hajsütővassal, néhány jól elhelyezett csavaró, egy leheletnyi hajlakk, és kész is!



Hosszú, kacér tincsek
A hosszú, laza hullámok alkotta haj a klasszikus „budoár” stílus tipikus frizurája. A loknik kivitelezésénél mi sem egyszerűbb: forró hajcsavarókat használj. Az már nehezebb, hogy hogyan legyen a frizurád lágy esésű, ugyanakkor kócos. A titok nyitja a száraz sampon, amit érdemes egy kicsit a hajon hagyni kifésülés előtt.

Laza lófarok / konty 
Úgy fogd össze a hajad, hogy közben előrehajtod a fejed. Nem baj, ha néhány felső tincs kilóg, sőt, ettől még jobb lesz a frizura. Valamivel a tarkód alatt lazán gumizd össze. Ha az arcodat keretező tincseid hosszabbak, és az összefogásnál nem esett ki egyetlen szál sem, egy stílfésű végével óvatosan húzz ki néhány vékony tincset. Ha ezek túl hosszúak, hajsütővassal kicsit bodorítsd be őket. Ha kész, az ujjaiddal kicsit lazítsd meg őket, hogy ne legyen túl csigás.



Választhatsz magadnak egyszerű kontyot is. Semmi sem könnyebb ennél. Hátrafogod a hajad és megcsavarod néhányszor, amíg ki nem alakul a kusza konty, amit néhány hullámcsattal, vagy hajgumival rögzítesz a fejeden. Itt is a legjobb ha néhány tincs szabadon marad az arcod mellett.


Anyag feltűzés vagy laza fonat? 
Semmi sem kacérabb egy olyan hajnál, ami éppen csak össze van fogva néhány csattal – természetesen pont ott, ahol kell. Húzd hátra a hajad, mintha copfba fognád, csavard meg, és tűzd össze csatokkal. A legnagyobb kihívás a dologban, hogy ne úgy nézz ki, mint egy jól fésült tanítónő, ami garantált, ha túl sok csatot használsz. Az arcodat keretező részekből stílfésűvel húzz ki néhány szálat, hogy kócos hatású legyen a frizura.
 
Egy hosszú hajból készített laza fonat is tud nagyon érzéki lenni! Hagyományos fonással és francia fonással is csodaszép frizurákat lehet készíteni. Előtte kicsit tupírozd fel a hajad, de ne vidd túlzásba. Némi hajformázókrém bedörzsölése után fond be lazán a tincseket. Az sem gond ha kibomlik közben néhány tincs!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése