BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 27., szerda

Csillámok

A csillámok eltérő nagyságú szemcsékből állhatnak. Minél finomabbra őröltek, annál szebben belesimulnak a sminkbe. Ugyanakkor teljesen soha nem simulnak bele, hiszen szemcsézettségük okán nem lehet satírozni őket. Ezért van az, hogy a csillámokat ritkán használjuk csak magukban, általában valamilyen színes alapot kreálunk nekik (ami lehet egészen eltérő szín is, nem kell hogy megegyezzen a csillám színével). Az alap nem csupán a finomság miatt fontos, hanem azért is, mert a csillám nem igazán tapad meg csak úgy önmagától a bőrön, kell neki valami, ami megtartja. Minél finomabbra őrölt a csillám, annál kisebb a súlya, és annál stabilabban tapad az alaphoz.
Mi lehet az alap? Bármi, ami ragad vagy tapad. Elég lehet egy kis korrektor vagy alapozó. A szemceruzák a bennük lévő viasz miatt szintén jó felületet adnak. A csillámok (jobb minőségű) szájfénybe is megkapaszkodhatnak, amit nem csak az ajkakra kenhetünk. Tehetjük műszempillára, amit aztán csillámba mártunk. Kenhetjük az arccsontra (persze csak vékonyan) vagy a vállainkra. A szemhéjon “csak” olyan helyeken érdemes használni őket, amik nem fognak súrlódni, vagyis a szemráncban, ahol minden pislantáskor bőr találkozik bőrrel könnyen egy helyre gyűlik a szájfény, és ez nem túl szerencsés. Szemhéjon szintén jó alap lehet minden krémes alapú szemfesték. Csillámot a szánkra is tehetünk akár rúzs fölé, akár szájfénnyel keverve.
Profi sminkes boltokban lehet kapni csillámzselét is, ami stabil, nagyon tartós alapot ad a csillámoknak. Akár egy feltűnőbb ívet szeretnék a szem köré, akár a szemhéjra tesszük, sokáig megmarad morzsálódás nélkül. Ha sablont készítünk, akkor ha csillámzselét kenünk a bőrre, a sablon lyukas részére, majd ebbe nyomkodjuk bele a csillámot, akkor szép formákat is kreálhatunk.
A csillám könnyen hullik mindenfelé, ezért ha például csillámos szemfestést tervezek, akkor először a szemfestést készítem el, hogy a kihulló szemcséket könnyen eltávolíthassam, és csak ezután alapozok. Egy cellux ragasztós felét nyomkodom a bőrre, hogy összegyűjtse a csillámokat, mert a sminklemosó (lévén, hogy a csillám nem oldódik) csak ide-oda kenegeti a szemcséket. A ragasztós szöszgyűjtő (tudjátok, amin egy henger forog) szintén szuperjó erre a feladatra. Pixiwoo egy spirálkefét használ erre a célra, amit finoman érintget a bőrhöz. Egy papírzsepi a szem alá tartva megakadályozza, hogy a csillám a bőre kerüljön, úgyhogy szintén jó tipp ez is, főleg ha már korábban lealapoztad a bőrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése