BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

A tetoválás és az utókezelése

Fontolgatod, hogy tetoválást készíttetsz magadra, de nem tudod pontosan,milyen eljárással készül, és milyen utókezelésekre van szükség? Most megtudhatod!



Hogyan készül a tetoválás?
 
A tetováló mester festékanyagot juttat a bőrödbe steril eszközökkel: tetoválógéppel és tűvel. Minden szúrás alkalmával a gép egy apró csepp speciális, oldhatatlan tintát juttat be a bőröd második rétegébe. Itt az egész életeden keresztül meg tud maradni roncsolódás nélkül, a kopás is minimális.


Melyek a tetoválás lépései?


Az első lépés a minta megtervezése, mely lehet a saját elképzelésed, de átnézheted a tetováló mester mintáit is. Ezután készíti el a sablont, melynek segítségével elhelyezi a mintát a tested azon felületére, ahova a tetoválást szeretnéd tenni. Először körvonalazni fog, tehát a minta körvonalán fog végigmenni. Ezt követi az árnyékolás, melynek során különböző tűk és tinták használatával a grafikai árnyékolása történik a mintának. Ezután jön a színátmenetes részek elkészítése. Az utolsó fázisban már csak a terület megtisztítása van hátra, s egy steril kötéssel való fedés.


Mi a teendő a tetoválás után?


Mivel a tetoválás alkalmával festéket visznek be a bőr alá, sebesedéssel jár. Úgy kezeld, mint egy sebet, akár fáj, akár nem, akár piros, akár nem, ugyanúgy törődni kell vele, hogy szép maradjon, s problémamentesen gyógyuljon. Napi két alkalommal, de maximum négyszer langyos vízzel öblítsd le a bőröd felületét. Itasd fel egy puha törülközővel a vizet, s várj pár percet, amíg az érintett terület teljesen megszárad. Ezután kell bekenned a hámosító krémmel a sebet, amelyet a tetováló mester javasolt, de a gyógyszertárban is tudnak segíteni, hogy milyen fajtát válassz, s a használatról is tájékoztatnak. Ezt a folyamatot ismételd hat napon át. Amint var képződik a seben, hagyd megszáradni. Ha nagyon úgy érzed, hogy húzódik, bekenheted az említett krémmel. A fontos az, hogy úgy legyen tiszta a tetovált felület, hogy a lehető legkevesebbet érj hozzá.

Ami tilos


Ne kapargasd vagy vakard le a bőröd, s ne is szedegesd le a friss vart a tetoválásodról. Ha elviselhetetlenül viszket, egy kicsit ütögesd meg. Károsíthatsz a tetoválásod képén, ha vakargatod. A gyógyulási idő alatt ne végy kádfürdőt, s a tusolást is gyorsan zavard le. Ne hagyd, hogy tusfürdő vagy sampon érje a friss tetkót. Az első két hónapban kerüld a napozást, de ha nem tudod ezt megállni, olyan naptejet vásárolj, amely teljes mértékben blokkolja a káros sugarakat. Ez alatt az idő alatt kerüld az uszodákat és a szaunát is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése