BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 27., szerda

Extrém smink


Az extrém, fantázia smink külön műfaj a sminkelésben. A smink már nem csak arcfestés, itt a smink és a különféle kiegészítők önálló életre kelnek. Az extrém smink nem az arc díszítése, az arc, és a test, sőt néha a haj is alárendelődik magának a kompozíciónak. A bőr mintegy vászonként szolgál egy műalkotáshoz.
Az extrém smink esetében a sminkes kilép a korlátok közül, és az arc elemei, a szemek, száj, orr vonala már csak mintegy irányadóként szolgálnak. A sminkszerek sem feltétlenül használtatnak rendeltetésszerűen. Könnyedén kerül sárga szemceruza a szájra, szájfény a szemre, és műszempilla a homlokra.
Itt végre használhatóak azok a sminkek, kiegészítők, amik a mindennapi gyakorlatban ritkán kapnak szerepet, úgy mint a tollas szempillák, fekete, fehér, sárga vagy kék rúzsok, vörös szemhéjpúder, fehér alapozó, csipkeapplikáció, flitterek és akár cukorka, kristálycukor, vagy csokireszelék is szolgálhat sminkként.
Az extrém sminkekben nincsenek szabályok- talán csak annyi, hogy a végeredmény kreatív, dekoratív, meghökkentő legyen. Sokszor az a cél, azzal a hatással játszik a sminkes, hogy a sminkelt személy a végén másnak látsszon, mint ami valójában. Ha kell férfinak, ha kell nőnek, néha indiánnak, vámpírnak, kígyónak, párducnak, és néha megesik, hogy egy naplementés tájképpé változik a delikvens arca. A sminkvariációk száma végtelen, és ha a sminkes keze megszalad az extrém smink készítése közben, könnyen lehet testfestés a dologból, ami a szintén lassan újabb ágat képez, az extremitások kedvelőinek nagy örömére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése