BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

5 szerelmi vallomás – és ami mögötte van

Eszedbe jutott már, hogy egy szerelmi vallomás mögött több minden is megbújhat, mint az a pár szó?

1. „Fogalmad sincs, mennyire szeretlek!”
Ha ezt mondja a drágád, akkor két dolgot tehetsz. 1. Megkérdezed, hogy tudna-e önzetlenül is szeretni téged. 2. Nem kérsz többet a mártírkodásából!
Persze ez nem mindig ilyen egyszerű, mert amikor benne vagy nyakig egy érzelmes-szerelmes kapcsolatban – akár se veled, se nélküled felhanggal – nem könnyű csak úgy továbblépni. De az tény, hogy ha valaki őszinte érzéseket táplál irántad, nem így hangzik a vallomása, ez inkább magyarázkodást vagy manipulációt sejtet.

2. „Olyan jó, hogy vagy nekem!”

Biztos, hogy komolyan ezt gondolja, de ez nem egyenlő azzal is, hogy valóban szerelmes beléd, és viszonozza az érzéseidet. Egy ilyen mondat inkább arra utalhat, hogy szüksége van rád, jó dolga van melletted, és amíg ezt a „kényelmi fokozatot” megadod neki, addig nem cserél le, csak egy még több előnnyel járó kapcsolatra.

3. „Te olyan tökéletes vagy!”

Hát, ezzel a vallomással sem érezheted magad felhőtlenül a paradicsomban, bármennyire is hízelgően hat. Pont ez sántít benne. Lehet, hogy ezzel próbál a pasid enyhíteni a bűntudatán, mert rossz fát tett a tűzre a hátad mögött, vagy éppen nem érzi, hogy megfelelő partner vagy a számára, mert nem vagytok egy szinten, hullámhosszon, stb. Ezután ne lepődj meg, ha azt is hallod tőle, hogy „te jobbat érdemelnél”, de ebben az esetben sürgősen építsd le, így talán még időben megúszhatsz egy fájdalmasabb szakítást.

4. „Bírlak!”

Na, alakul a dolog. Ez a tömör, rövid mondat nagyon biztató, pláne, ha olyan férfitől származik, aki nehezen mutatja ki az érzéseit, és egyébként is szűkszavú. Ha ilyen a te párod is, ne várj tőle Shakespeare történeteiből jól ismert tízperces monológokat az érzéseit taglalva, hanem örülj ennek az őszinte és számára még így is nagyon nehezen kimondható szerelmi vallomásnak.


5. „ Biztos, hogy soha nem hagylak el!”

Ez már kissé kacifántosabb. Emberünk nem éppen a női szívek szakértője, de ennek köszönhetően nem is kell félned, hogy egy Casanova-val hozott össze a sors. Amiért ezt a mondatot a nők nem szívesen hallják, az az, hogy egészen odáig, amíg nem hangzik el az „elhagyás” lehetősége, eszükbe sem jut rágondolni. De ahogy felmerül akár pozitív, akár negatív értelemben, kételyek gyötörhetnek téged is, és nem hagy nyugodni a gondolat, hogy most akkor mit is érthetett a párod ezalatt. De nem reménytelen a helyzet, ha nem kényszeríted szorosabb kapcsolatra, elköteleződésre, mert ellenkező esetben előfordulhat, hogy hamarosan egyedül fogod magad találni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése