BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Első hétvége egyedül – hogyan éld túl?

A szakítás mindig fájdalmas, kegyetlenül kínzó érzés. De mind közül talán a legrosszabb az első egyedül töltött hétvége. Túl lehet ezt élni?


Szakítás után hajlamosak vagyunk az egész világra haragudni, és önző módon viselkedni velük szemben. Fáj, hogy elhagytak, fáj, hogy nincs remény a folytatásra, fáj az egész élet. Nem lehet kitörölni, visszacsinálni, hanem viselni kell a következményeit. Olyan, mintha gyászba borulnánk. El kell temetni a nemrég még boldognak tűnő közös pillanatokat, terveket, emlékeket. Vége.

De hogyan lehet túlélni az első rázósabb egyedüllétet? Hogyan ne bolondulj bele az őrjítő magányba, hogy már többé nem ír SMS-t, nem csókol meg, nem vall szerelmet? Meg lehet találni a módját a túlélésnek?



1. Társaság
A legtöbben arra esküsznek, hogy jó társaságban elfeledkezünk a bajunkról. De akár még akkor is jobban járunk, ha szóba kerül a téma, de így sokkal könnyebb feloldódni, mintha például otthon egyedül kattog az agyunk ezen.


2. Szex
Kutyaharapást szőrivel – tartja a közmondás, és van, amikor tényleg erre van szüksége egy megsebzett léleknek. De ne feledd, hogy ha csak azért szedsz fel valakit, mert mondjuk el fog jutni a híre az exedhez, és így visszavághatsz neki, akkor gondolj arra is, hogy így az ő szemében inkább lealacsonyítod magad. De a te önértékelésednek sem tesz jobbat egy üres, felszínes egyéjszakás viszony.


3. Otthoni lustálkodás
Bebújni egy puha pléd mögé, csokit majszolni és közben végignézni a kedvenc sorozatod utolsó évadját is – igen, ilyesmire gondolunk, a lényeg, hogy próbáld meg kerülni a szívfakasztó történeteket és a borús hangulatú könyveket.


4. Alkotás
Ha inkább csendes befelé fordulás esne jól, akkor elő a rajzeszközökkel, a félbehagyott blogoddal, a karácsonyra kapott repülő makettel! Csinálj olyan jellegű dolgot, amire nagyon koncentrálnod kell, és közben kiürülhet a fejedből az a sok nyomasztó gondolat. Legalább egy időre!


5. Lomtalanítás
Ha szeretnél új lappal kezdeni, lépj tovább a múlton minél előbb. Ehhez az legyen az első lépés, hogy összeszeded az exed nálad maradt holmijait, a tőle kapott ajándékokat, és megszabadulsz tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése