BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Bakik, amelyeket hajfestéskor elkövethetsz

A modelleknek általában tilos befesteni a hajukat, mert az eredeti színeikhez az eredeti hajárnyalat passzol leginkább. A hétköznapi ember persze olykor fest, mert miért ne. Nem árt viszont észen lenni, mert néha többet árt a festék, mint használ.



Hiba: Megmosod és kondicionálod a hajad, mielőtt befestenéd. 
A legjobb, ha két nappal hajfestés előtt mosol hajat, és egyáltalán nem használsz kondicionálót. Ekkor a hajad még nem kezd zsírosodni , a kondicionáló pedig nem képez vastag védőréteget a hajadon.
Hiba: Túl sokáig hagyod a fejeden a hajestéket.
Mielőtt beülsz a tükör elé, és festeni kezded a hajadat, mindig alaposan olvasd el a használati utasítást, pláne akkor, ha új színt vagy márkát próbálsz ki. Nem véletlen, hogy a kívánt árnyalattól, az eredeti színtől és a hajfesték típusától függően minden festéket eltérő ideig kell a kobakodon hagyni. Ha kifutsz az időből akkor a, sérül/kihullik a hajad; b, más színt kapsz, mint amit vártál; c, mindkettő egyszerre.
Hiba: az alapján választasz festéket/színezőt, hogy milyen haja van a termék dobozán a modellnek.
Nos, rossz hírünk van: egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy a modell haját tényleg az adott festékkel varázsolták gyönyörűre, másrészt pedig fogalmunk sincs, hogy milyen a hölgy eredeti hajszíne. Az pedig mindent megváltoztat...
Hiba: Nem szőkíted ki a hajad, mielőtt élénk színt pakolsz rá.
Ha kék, zöld, lila vagy piros hajat szeretnél, még akkor is ki kell szőkíteni a séródat, ha egyébként világos hajad van. Itt különösen ügyelni kell a használati utasításban leírtakra, például a legjobb, ha lépésenként szőkíted ki a hajad. Még ettől is jobb persze az, ha szakemberhez fordulsz: a hajtípusodtól és hajszínedtől függően itt rengeteg komplikáció adódhat (amelyek közül még a legenyhébb a narancssárga frizura).
Hiba: Túl gyakran szőkítesz.
Ha találkozol egy hidrogénezett hajú figurával, akinek össze-vissza áll vékony szálú haja, akkor valószínű, hogy túl gyakran szőkített élete során. Egyszer-egyszer belefér a dolog, de nem lehet havonta szőkíteni két évnél hosszabb ideig büntetlenül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése