BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 28., csütörtök

Válogasd meg a szavaidat – főleg a szerelmed előtt!

Tény, hogyha szimpatizálunk egy személlyel, esetleg egy társasággal, akkor akaratlanul is átvesszük az ő kifejezéseiket, beszédstílusukat. De nem érdemes túlzásokba esni, mert akkor eltűnik a saját egyéni stílusunk. Pedig ez az egyik legfőbb vonzerőnk. Mert a „klónozott” pasik meg csajok terén nagy a választék, miért pont egy ilyen személyre vágyna valaki párjaként, ha tudja, hogy különleges egyéniségre is lelhet? Aki legyezgeti az ő hiúságát, büszke rá mások előtt, és örömmel viszi társaságba. Aki úgy megnevetteti, hogy teljes szívéből kacaghat a társaságában.


Az első lépés saját stílusod megértése. Hogyan kommunikálsz? Milyen hatással vagy a párodra? Átveszi a stílusodat? Alkalmazkodtok egymáshoz, vagy vannak nagyon zavaró tényezők egymás beszédében? Vizsgáld meg, hogy mit hogyan teszel, és fusd át javaslatainkat is!


* Beszéd közben figyelj a másikra, a szemébe nézz, és ne kalandozzon el folyton a tekinteted.

* Figyelmedet úgy is alátámaszthatod, hogy a párod hallgatása közben bólogatsz vagy hümmögsz. Ezzel azt fejezed ki felé, hogy érdekel, amit mond, és követed a mondanivalóját.

* A beszédstílusod mindig alkalmazkodjon ahhoz, akivel beszélsz. Ebben lehet kompromisszum, de csak annyi, amennyi még belefér a részedről. Ne erőltess magadra nagyon más stílust, mint ami természetesnek hat, mert úgysem leszel vonzóbb ettől.

* Vedd elő a legjobb énedet, ha a pároddal beszélsz! Semmi rossz nincs a figyelmességben, a „kérlek” és a „köszönöm” szavakban sem, sőt!

* Ne nyaggasd folyton azzal, hogy „szeret-e” téged, ha nem mondja, tartsd tiszteletben, és ne erőszakold ki a vallomását.

* A becéző szavak kettőtökre tartoznak, ettől válnak igazán fontossá és komollyá. Nem, még a buszon mellettetek ülő néni sem kíváncsi rá!

* A hangerő, hangsúlyozás az érzelmeid kifejezésére szolgálnak, bánj velük profi módon.

* Ne beszélj „én” kezdetű mondatokban, mert nagyon önző személynek fog gondolni a másik fél.

* Legyél tisztában a helyes kiejtéssel és ragozással is. Van, aki a falra mászik az „eszek-iszok” szavaktól a helyesen „eszem-iszom” kifejezés használata helyett.

* A szleng kifejezések terjednek a leggyorsabban, mégis előfordulhat, hogy valamit nem értesz, amit a párod mond. Ilyenkor ne szégyelld megkérdezni, mire gondolt, mert nagyobb baj lehet abból, ha nem úgy reagálod le a mondanivalóját, mint ahogy várná.

* Ne affektálj és ne légy túl modoros sem, mindkettő taszítóan hat a kedvesedre, mert nem magadat adod ilyenkor.

* Törekedj arra, hogy egyéniségedet választékos beszéddel is kifejezd. Csak az egyszerű emberek használnak minimális szókészletet, és hiányosságukat „izé” meg „bmeg” töltelékszavakkal próbálják leplezni.

* Ne téveszd össze a közvetlenséget a közönségességgel!

* A legtöbb pasi nagyon igénytelennek tartja, ha egy lány káromkodik. Ne ilyen téren akarj feltűnő lenni!

* Ha gyakran félbeszakít a párod, és ez érthető módon zavar téged, kérdezd meg, hogy valóban ennyire nem érdekli, amit szeretnél neki mondani. Ilyenkor nyugodtan vonatkoztass el te is attól az udvariassági szabálytól, hogy nem vágsz más szavába.


Tény, hogy a szerelmed intelligencia hányadosát - ami egyenes arányban növekszik a szexuális érettségével - nemcsak a matekjegyeiből tudod leszűrni, hanem a beszédéből is. Éppen ezért ha zavar a párod beszédstílusa, ne tűrj némán! Mert lehet, hogy egy-egy barátja kedvéért felvett bizonyos allűröket vagy szófordulatokat, és azt hiszi, neked is tetszik ez a stílus. De ne áltasd magad, ha mégsem vagy vevő a trágár vagy hibás beszédre. Ugyanakkor legyél önkritikus magaddal szemben is, gondold át, van-e olyan terület, ahol még csiszolatlan gyémánt vagy, de dolgoznod kell rajta, hogy még vonzóbb lehess!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése