BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 27., szerda

Alapozó

Színezett hidratálókrém
A színezett hidratálók nem is igazi alapozók. Ezek olyan kis fedőképességű, kevés festékanyagot tartalmazó, hidratáló készítmények, amelyek tulajdonképpen átmenetet képeznek az átlagos hidratálókrémek és az alapozók között, hisz fő jellemzőjük, hogy úgy ápolják, táplálják a bőrt, hogy időközben enyhe fedést és természetes, lágy színt is adnak neki. Hátrányuk, hogy nem túlzottan fedik el a bőr hibáit, így többnyire akkor ajánlatos, ha amúgy is egyenletes és szép, üde az arcbőröd, és elég neki egy vékony, átlátszó, szinte láthatatlan réteg is. A színezett hidratálók különösen jó szolgálatot tesznek például a nyári meleg hónapokban. Ekkor érdemes a fényvédő faktorú termékeket előnyben részesíteni, ilyen tulajdonsággal bíró színezett hidratálókrémek is vannak. Ha nincs kedved színezett hidratálókrémet vásárolni, akkor Te magad is elkészítheted otthon, mégpedig úgy, hogy egy kevéske sima hidratálókrémet és egy kicsi alapozót összekeversz jó alaposan. És íme, kész!

Alapozóstift
Ez a stift krémalapozót és korrektort is tartalmaz egyben, így alapozóként és fedőfestékként is használhatod. Mindenképpen vastagabb réteget képzel vele, mint a színezett hidratálókrémmel. Az alapozóstift jól elfedi a bőr egyeletlenségeit és elszíneződéseit. Normál és száraz bőrre ajánlott, zsírosra kevésbé. Ujjunkkal vagy nedves szivaccsal igen gyorsan felvihető az arcra.
Kompakt alapozó
Ez a kezdő sminkesek barátja, hisz a kompakt alapozó a kőpúder és a krémállagú folyékony alapozó keveréke, így ha jól alkalmazzuk, akkor segítségével gyorsan természetes hatású, matt és egyenletes alapozást készíthetünk. Kétféle kompakt alapozó van a piacon: van egy olyan fajta, amelyben több a púder, ez normál vagy vegyes bőrűeknek való, és van egy krémesebb fajta, ez pedig száraz bőrűeknek való. Azt viszont ne feledd, hogy ez az alapozófajta a szárazságra hajlamos bőrön eléggé kiemeli a ráncokat. Mindkét kompakt alapozó típust alapozószivaccsal tegyük fel és dolgozzuk bele az arcbőrbe. Száraz sminkszivaccsal matt, nedvessel pedig áttetsző hatást érhetünk el.

Folyékony alapozók
Talán ez a legnépszerűbb alapozófajta. Ennek oka, hogy könnyű felrakni, erősen fed, a végeredmény pedig természetes lesz. Ráadásul a legtöbb bőrtípusra alkalmas. Zsíros bőrhöz válasszunk olajmentes, szárazhoz vagy normálhoz pedig hidratáló készítményt. A legtöbb folyékony alapozó vizes alapú.
Célszerű olyat vásárolni, amely véd a Nap káros sugarai ellen.


Krémpúder
A krémpúder – nevéből is jól látszik – egyszerre krémes és púderes, méghozzá úgy, hogy az állaga először krémes, de a bőrre kerülve, ott megszáradva púderessé válik. Emiatt pedig a későbbi porpúder használatát is kiüti. Zsíros bőrű hölgyeknek ajánlott.

Krémalapozó
A krémalapozó – szintén a nevének megfelelően – krémes állagú, emiatt könnyen kenhető és nagyon jól fed. Jobban fed, mint a folyékony alapozó, sőt, a krémalapozót akár korrektorként is alkalmazhatod bőrödön. És hogy milyen bőrtípusokra jó a krémalapozó? Nos, a száraztól a normálig terjed a skála.
Hab állagú alapozó
Az általában tégelyes kiszerelésben kapható hab állagú alapozó nagyon hasonlít a krémalapozóhoz, azt is mondhatjuk, hogy az egyik alfaja, mert a hab állagú alapozó tulajdonképpen olyan krémalapozó, amelyet felhabosítottak. Különösen ajánlott az idősebb arcbőrre, hiszen állagának köszönhetően nem gyűlik össze a kis ráncokban és emiatt nem vonzza oda a tekintetet.

Szemalapozók
A szemalapozók kifejezetten a szemhéj alapozására lettek kifejlesztve. Feladatuk, hogy egy olyan felületet teremtsenek a szemhéjra, amely jó és hosszan tartó talaj lesz a szemhéjpúdernek és egyéb szemhéjsminkszereknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése