BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2011. április 27., szerda

Szemhéjtus

Mindenekelőtt - ha már "tusolásra" szánjuk el magunkat - érdemes egy jobb minőségű, márkásabb tust választani, ami nem ecsetes, hanem filces hegyű, nem túl híg és nem túl sűrű. Az ecsetes tus csak a profiknak ajánlott, és jelen esetben sminkesünk annak számít. 


Alapozás, ceruzával is

Itt is az alapozással kell kezdeni, majd egy kihegyezett fekete szemceruzával húzzuk ki a szemünket, de szigorúan csak a pillák tövét. Ez egy alapot ad a tusolásnak. 



Törekedj a szimmetriára

F
eszítsük ki a szembőrt, és támasszuk meg a kezünket az arccsonton, majd a szemzugból elindulva húzzuk a tust a szem feléig. Azért, hogy szimmetrikus legyen a két szemünk, ugyanezt a műveletet a másik szemnél is kövessük el. 
Vigyázat, a szemzugba vagy csak nagyon vékonyan, vagy egyáltalán ne húzzunk vonalat, ez a közelülő szemű csajoknak egyáltalán nem ajánlott. 

Fejezd be a munkát

Ha előre elhatároztuk, hogy cicás szemet akarunk, akkor húzzuk tovább a tust, de a szem végénél kicsit távolodjunk el a pillák tövéből, és fölfelé íveljük a tusvonalat. 

z apró szarkalábakra is nagyon vigyázzunk, ha sikerül egy barázdába behúzni a vonalat, az mókás lesz, csak óvatosan. 

Ha csak kicsit rontottad el

Ha csak alig észrevehetően sikerült aszimmetrikusra a tusolás, akkor nem kell azonnal letörölni, egy fülpiszkálóval helyre lehet hozni, ráadásul amellett, hogy a szempillaspirál megkoronázza a sminket, el is fedi az apróbb hibákat.

Alsó szempillák

A szem alját csak akkor érdemes kihúzni, ha nagyon feltűnőek akarunk lenni, bár általában ez csak kevés embernek áll jól, ráadásul biztos technika sincs rá. 

Azzal viszont nem ártunk, ha a szem alatt, a szem végénél egy picit kihúzzuk, de szigorúan csak pár millimétert. Többet nem szabad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése